FritPlaneet
Image default
Gezondheid

Waarom een waterontkalker goed is voor het milieu

In ons drinkwater zit een hoop kalk. Voor onze gezondheid is dit niet zo erg en voor het milieu valt dit ook mee. Het zijn mineralen die uit de natuur komen dus op zichzelf is daar niets mis mee. Het probleem met kalk is alleen dat het voor een hoop problemen in huis zorgt. En deze problemen zijn niet zo goed voor het milieu en in dit artikel vertellen we je daar alles over.

 

Milieu verontreiniging

De reden dat mensen veel schoonmaakmiddelen nodig hebben in bijvoorbeeld de badkamer is voor een groot gedeelte te danken aan kalk. Deze kalkaanslag is hardnekkig en is heel duidelijk te zien op sanitaire voorzieningen. Het is dan ook logisch dat mensen naar de sterkste schoonmaakmiddelen grijpen om dit op te lossen. Dit is echter heel slecht voor het milieu zoals je zal begrijpen. Dit wordt na het schoonmaken namelijk allemaal door het putje getrokken.

 

Ook gaan de apparaten in je huis niet beter werken door kalk. De leidingen raken verontreinigd en hierdoor moet bijvoorbeeld je waterkoker of vaatwasser ‘harder werken’ voor hetzelfde resultaat. Dit vreet stroom en is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

 

Een goede manier om deze problemen tegen te gaan is een waterontharder. Dit apparaat plaats je gemakkelijk zelf op je leidingen en het zorgt voor minder kalk in je water. Hierdoor zul je minder last hebben van kalk aanslag, gaan je huishoudelijke machines langer mee en zul je minder schoonmaakmiddel en zelfs minder shampoo nodig hebben. Allemaal beter voor de gezondheid van onze aardbol. 


Er zijn dan ook een hoop verschillende soorten ontharders op de Nederlandse markt te krijgen. Een vergelijking tussen enkele beschikbare ontkalkers kun je hier bekijken. Op waterontharderlease vind je bovendien extra informatie over de installatie en andere vergelijkingen. Zo kun je zelf onderzoek doen en bekijken welke waterontharder het beste bij je past.

Gerelateerde artikelen

Botox behandelingen bij Faceland

Inhoud van voedingssupplementen

ADD-behandeling