FritPlaneet
Image default
Gezondheid

ADD kenmerken

ADD wordt al snel gezien als een persoon met een slechte concentratie en een stille, dromerige houding. Toch zijn er meer ADD kenmerken dan een concentratieprobleem en kan een grote impact hebben de ontwikkeling.

 

Wat is ADD?

ADD komt van het Engelse woord Attention Deficit Disorder. Dit is een (bekendere) vorm van ADHD waar hyperactiviteit juist een grote rol speelt. Bij ADD hebben we het over aandacht tekort. Toch ligt dit niet aan opvoeding of karaktertrekken. Bij ADD is er tekort aan of onevenwicht van dopamine en noradrenaline.

 

 

Wat zijn kenmerken van ADD?

Er zijn verschillende ADD kenmerken. Hier zijn een paar voorbeelden die de meeste mensen met ADD zullen herkennen:

–        Snel afgeleid

–        Vergeetachtig

–        Overgevoelig (voor geluid en beeld)

–        Dromerig

–        Rusteloos

–        Traag leertempo

–        Terugtrekkend in eigen wereld

–        Sociale situaties zijn lastig

Omdat mensen, vooral kinderen, met ADD geen echte ‘problemen’ veroorzaken wordt dit veel minder vaak ontdekt dan bijvoorbeeld ADHD. Dat zegt niet dat ADD minder belangrijk om op te lossen is als ADHD. Iemand met ADD lijdt er wel onder. Helemaal doordat er vaak te veel van ze verwacht wordt waardoor ze een negatief zelfbeeld ontwikkelen. 

Het kan nooit kwaad om, wanneer je je zorgen maakt en dingen herkent in deze ADD kenmerken, je zoon of dochter te laten testen voor ADD.  Op die manier kan je hulp inschakelen om de negatieve gevolgen te voorkomen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Lekker in je vel zitten is de 1e stap!

Inhoud van voedingssupplementen

Waarom een waterontkalker goed is voor het milieu