FritPlaneet
Image default
Energie

De toekomst begint vandaag

Het is belangrijk om nu al te kijken naar de toekomst. De toekomst begint namelijk morgen al. Eigenlijk had je gisteren al moeten investeren voor vandaag en morgen. Wat je hieruit kunt afleiden is dat het belangrijk is om goed voorruit te beginnen en dus niet alleen naar morgen moet kijken. Kijk dus ook naar overmorgen en de dag daarna. Kijk al maanden en zelfs jaren voorruit. Hoe zie je jezelf en hoe zie je alles om je heen?

Niet overal heb je even veel invloed op

Voor die eerste vraag is het antwoord niet zo makkelijk. Dit antwoord kun je alleen maar zelf geven. Voor de tweede vraag geldt dat je te maken hebt met factoren die van buitenaf meespelen waar je niet altijd invloed op hebt. Daarbij is het van belang dat je weet dat er altijd nog wel iets van invloed bij jezelf ligt.

Iedereen kan een steentje bijdragen

Een voorbeeld hiervan is het klimaat. Het klimaat verandert doordat wij als mensen het vervuilen. Het klimaatakkoord van Parijs moet er aan bijdragen dat deze vervuiling wordt beperkt. Hier hebben wij als mensen geen directe invloed op, zou je zeggen. Toch kun jij als inwoner van België ook iets doen. Denk maar eens aan duurzamer rijden. Of aan een renovatie met zonnepanelen. Je kunt op allerlei manieren een steentje bijdragen aan de toekomst. Weet je niet hoeveel geld je daarvoor hebt? Een simulatie kan uitwijzen dat je genoeg geld hebt om te investeren in jouw toekomst, maar ook in die van je kinderen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/