FritPlaneet
Image default
Auto

Je eigen auto

Een aantal jaar terug was het als particulier heel gewoon om je in je eigen auto op de weg te begeven. Een auto waarvan je het gehele bedrag in één keer hebt overgemaakt naar de verkoper. Vaak was aan deze betaling een uitvoerige zoektocht vooraf gegaan. Alleen of samen met je partner over het terrein van het autobedrijf of garage struinen op zoek naar die ene auto, omdat je toch ‘toevallig’ langs het bedrijf was gekomen. Een andere motivatie om het bedrijventerrein op te rijden was natuurlijk een occasion van een mooie auto die je voor een niet al te gekke prijs op het internet had gezien. 

Of een auto van de zaak?

Wanneer deze auto het dan toch net niet helemaal was, zocht je verder. Als de auto je wel aansprak in alle opzichten, of realistischer: wanneer de voordelen opwogen tegen de nadelen, dan kocht je de auto. Een andere mogelijkheid was natuurlijk het hebben van een auto van de zaak. Het doel van het gebruik van de auto speelde hierbij natuurlijk wel een rol. Als de auto alleen voor zakelijk gebruik diende, ging je nog steeds in je eigen auto naar huis. Als je de auto van de zaak ook privé gebruikte, moest je hierover de zogenoemde bijtelling betalen. Deze bijtelling was een bedrag dat jouw baas bij je loon optelde waardoor je nettoloon daalde. Het laatste is misschien niet zo prettig, maar je had dan wel een auto. 

Nee tegen beide

Reeds zijn deze twee zaken zijn allang achterhaald. Tegenwoordig heb je geen contant bedrag of een zaak meer nodig voor een auto: nu is er de lease auto. Een auto die je zelf als particulier, zonder hulp van een zaak, kunt huren. Er zijn diverse leasemaatschappijen te vinden waar je als particulier terecht kunt.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe of een tweedehands bus leasen?

Een auto kopen of leasen?

Hoe ontstond het principe van private lease?