FritPlaneet
Image default
Auto

Een nieuwe of een tweedehands bus leasen?

Heb je een goede bus voor de zaak nodig en gaat je voorkeur uit naar het leasen van een goede bedrijfswagen? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een bus leasen die je helemaal nieuw krijgt. Er staan dan slechts enkele kilometers op de teller, meestal alleen van de rit van de transportwagen tot de dealer of de uitgifteplaats. Het is ook mogelijk om een tweedehands bus te leasen. Hiermee ben je wel voordeliger uit, maar je moet er ook rekening mee houden dat deze tweedehands voertuigen al een heel leven achter de rug hebben. Als bedrijf kun je het niet lijden om steeds te maken te krijgen met reparaties en onderhoud waarvoor de bus in de garage moet blijven staan. Het is wellicht beter om maandelijks iets meer te betalen voor een nieuwe bus.

Een nieuwe bus leasen tegen een scherpe prijs

Het is zeker niet zo dat je direct heel diep in de buidel moet tasten om een compleet nieuwe bus te leasen voor de zaak. De leasetarieven zijn tegenwoordig relatief laag. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er de laatste jaren meer leasemaatschappijen zijn bij gekomen, waardoor de concurrentie hoger is voor deze bedrijven. Hierdoor zijn de prijzen regelmatig verlaagd. De leasetarieven liggen nu dus lager dan enkele jaren geleden. Je kunt zeker een nieuwe bus leasen tegen een aantrekkelijke maandprijs, maar dan moet je wel zelf vergelijken.

Zelf vergelijken

Stel, je wilt een Volkswagen Transporter leasen in een bepaalde uitvoering. Deze kan worden geleased bij meerdere leasemaatschappijen. Je kunt dan zelf beoordelen welk leasebedrijf jou de beste deal kan aanbieden. Let hierbij natuurlijk ook wel op het verschil in voorwaarden. Zo kan het zijn dat de maandprijzen laag liggen, maar dat je wel te maken hebt met een heel hoog eigen risico. Het is aan jou om te beslissen of je het wel durft te nemen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier