FritPlaneet
Image default
Auto

Met auto leasen kom je verder

Heb je een bedrijf en heb je een bedrijfswagen nodig? Het is niet altijd handig om een wagenpark aan te schaffen. Het kan voordelig zijn om een auto te leasen. Je hebt wel kosten voor het autorijden, maar je hoeft niet te investeren in eigen kapitaal. De kosten voor het autorijden, dus ook het auto leasen, zijn te verrekenen met de opbrengsten. Ook BTW, die over het leasen berekend worden, is te verrekenen als je de auto gebruikt voor diensten waarvoor je BTW berekend. Er bestaan verschillende vormen van leasen. De meest bekende is operational lease, maar er bestaat ook financial lease of occasion lease. Goedkoop auto leasen is in elk geval mogelijk, zolang je alle aanbieders maar goed met elkaar vergelijkt.

Auto lease is praktisch

Je hebt alles voor één bedrag: verzekering, afschrijving, onderhoud en een vervangauto. Zodoende heb je hier geen omkijken hiernaar. Met een telefoontje naar het leasebedrijf en alles wordt geregeld. Dat scheelt vooral veel tijd, die je goed kunt gebruiken voor je bedrijf. Als je niet zo’n dure auto least, kom je financieel er beter uit. Er kunnen regeltjes in het lease contract staan. Er moeten duidelijke afspraken in staan, bijvoorbeeld wie de brandstof betaalt of hoe je wordt geholpen bij pech onderweg. Vooraf duidelijkheid is beter dan vervelende verrassingen achteraf.

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet rekening houden met een bijtelling. Als je als werknemer in een leaseauto privé rijdt, betaal je hierover belasting. De overheid heeft bepaald welke bijtelling er geldt. Het maakt hierbij uit wat de cataloguswaarde van de auto is. Ook is dit afhankelijk van hoe milieuvriendelijk de auto is. Hierbij gaat het dan vooral om de CO2 uitstoot. Dit is dan weer afhankelijk of je in benzine rijdt of diesel, of de auto een hybride of elektrisch is. Ook kan de uitstoot van de auto hoger uitvallen als je auto heel zwaar is.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe of een tweedehands bus leasen?

Je eigen auto

Renault Trafic leasen voor veel laadruimte