FritPlaneet
Image default
Auto

Wat als je startende ondernemer of ZZP’er bent?

Stel, je bent een startende ondernemer of ZZP’er in koekjes en taarten en wilt graag een bedrijfswagen om jouw producten aan diverse leveranciers rond te brengen. Mag je dan elke willekeurige leasemaatschappij benaderen als het gaat om een bedrijfswagen leasen?

Het antwoord daarop is niet een eenduidig ja of nee. Uiteraard staat het je vrij om een leasemaatschappij te benaderen, maar oriënteer je eerst goed op internet. Er zijn speciale leasemaatschappijen die gericht zijn op startende ondernemers en ZZP’ers  en goede contracten bieden. 

Conventionele lease

Veel leasemaatschappijen zijn nog gericht op bedrijven, op BV’s. Ze willen er zeker van zijn dat ze geen risico lopen door met jou een leasecontract aan te gaan en zullen de kredietwaardigheid van een bedrijf willen checken. Ze vragen om die reden vaak naar de jaarcijfers van het afgelopen jaar, of zelfs twee jaar. Als startende ondernemer heb je nog geen jaarcijfers en is je wens wellicht ook niet om je meteen voor de komende 4 à 5 jaar contractueel te verbinden. Je wilt flexibiliteit en denkt liever aan 1 of 2 jaar. In die context zou Flexlease een optie kunnen zijn.

Flexlease

Een bedrijfswagen leasen als startende ondernemer geeft je met Flexlease veel flexibiliteit. De lengte van het leasecontract voor een bedrijfswagen leasen is korter dan bij een conventioneel leasecontract. Meestal wordt het contract voor slechts 1 jaar aangegaan. Maar ook voor de leasemaatschappij is dit een goede leasevorm. Zij kunnen namelijk door de minder lange leaseduur meer geld per maand vragen. Zo is deze vorm van leasen voor beide partijen prettig te noemen. Alvorens je een auto gaat leasen is het in elk geval raadzaam om goed te kijken naar alle voor- en nadelen, zodat je geen domme beslissingen neemt en uiteindelijk voor de voordeligste optie kiest

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Is een bestelauto leasen verstandig?

Je eigen auto

Kantoor te huur in België?