FritPlaneet
Image default
Auto

Een auto kopen of leasen?

Denk je er over om binnenkort een nieuwe auto te kopen? Je kunt een auto kopen, maar je kunt hem ook leasen. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Maar wat zijn deze dan precies, vraag je je misschien af. Wij hebben deze voor-en nadelen overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Voordelen en nadelen bedrijfsauto leasen

Zoals we al zeiden zitten er voor- en nadelen aan het leasen van een auto. De voordelen zijn onder andere dat je minder hoge maandelijkse kosten hebt en dat je regelmatig een nieuw model krijgt. Daarnaast heb je altijd garantie, en zal het je weinig moeite kosten om ook weer van je gebruikte auto af te komen na verloop van tijd. Een van de nadelen is dat je een bepaald afgesproken aantal kilometers moet afleggen, en dat je lang moet blijven betalen om er uiteindelijk voordeel aan over te houden. Je kunt overigens privé een auto leasen, maar als je ergens werkzaam bent kun je ook altijd een bedrijfsauto leasen. 

Voor en nadelen kopen auto

Trekt het je leasen je niet zo aan, dan kun je ook altijd gewoon een auto kopen. Zoals we al zeiden zitten er zowel voor als nadelen aan het kopen van een auto. Een groot voordeel aan het kopen van een auto is dat je gewoon de eigenaar bent van je auto. Daarnaast is het voordeel van het kopen van een auto dat je vervolgens hier langdurig in kunt blijven rondrijden. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met allerlei afspraken, je hoeft bijvoorbeeld niet aan bepaald aantal kilometers te rijden met de auto. Een groot nadeel van kopen is echter dat je maandelijkse kosten hoger zijn. Daarnaast kun je later te maken krijgen met hoge kosten aan reparatie wanneer de garantie van de auto is verlopen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Je eigen auto

Kantoor te huur in België?

Hoe ontstond het principe van private lease?