FritPlaneet
Image default
Auto

Hoe ontstond het principe van private lease?

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig in een leaseauto rijdt. Was dit vroeger voorbehouden aan de directeuren van multinationals en dure verzekeringsmaatschappijen, de laatste jaren is het aantal leaseauto’s spectaculair gegroeid. Dit komt deels door de economische crisis. De autoverkoop had heer zwaar onder te lijden. Mensen moesten bezuinigen en geld om een nieuwe auto te kopen zat er niet meer in. Dus de verkopen van nieuwe auto’s daalden dramatisch en autofabrikanten en garagehouders leden forse verliezen. Om hier verandering in te brengen werd het principe van private lease geïntroduceerd.

Iedereen in een nieuwe auto

De introductie van de mogelijkheid om ook als privé persoon een auto te leasen zorgde ervoor dat het aantal leaseauto’s flink toenam. Veel mensen zien de voordelen van private lease tegen zelf kopen en kiezen dus voor deze optie. Ook mensen die een Volkswagen Caddy leasen zijn enthousiast over de voordelen van leasen. Geen extra kosten meer, vooraf weten wat je moet betalen en hoe lang het contract loopt. Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent. Je rijdt in een nieuwe auto en aan het einde van het contract lever je hem in en kun je weer een andere nieuwe auto uitzoeken en een nieuw leasecontract af te sluiten.

Ook jij kunt een auto leasen tegen een scherp tarief

Is je auto aan vervanging toe en overweeg je private lease, dan hoef je niet meer naar de garage. Je kunt je oude auto privé verkopen of via een bedrijf dat tweedehands auto’s opkoopt en er een goede prijs voor biedt. Geen eindeloze bezoeken aan garages om te zien waar jouw favoriete model het voordeligst is, geen gepingel of er wat van de prijs af kan of over de inruilwaarde van je oude auto meer. Je kunt gewoon thuis achter je computer de websites van de leasemaatschappijen bezoeken en bekijken welke maatschappij de door jou gewenste auto voor de beste prijs en met de beste voorwaarden aanbiedt.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier