FritPlaneet
Image default
Gezondheid

Lekker in je vel zitten is de 1e stap!

Lekkerder in je vel zitten? Doe er wat aan!

Kijk je er soms tegenop om uit je bed te komen vanwege een vervelende nekpijn of onderrugpijn? Kun je niet meer met plezier sporten omdat de pijn het niet toelaat? Of zie je je kind vaker last hebben van klachten dan zijn leeftijdsgenoten? Ben je wellicht reumapatiënt of diabetespatiënt? Ons wervelkolom en onze gewrichten vormt de basis van ons lichaam. Het geeft kracht en houvast om alledaagse activiteiten te ondernemen. Van zitten en bukken tot springen, lopen en liggen. Een afwijking in je wervelkolom kan allerlei klachten veroorzaken. De chiropractor van het Chiropractic Centrum doen er alles aan om je hierbij te helpen.

Wat kan Chiropractic Centrum voor je betekenen?

Onze chiropractor kan dankzij vele soorten behandelmethoden kinderen en volwassenen behandelen. Zelfs baby’s kan een chiropractor behandelen, bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met een huilbaby die wellicht last heeft van het KISS syndroom. Bij een eerste ontmoeting zal altijd eerst een uitvoerige lichamelijk onderzoek plaatsvinden, om vast te stellen op welke plekken in het lichaam afwijkingen zijn die klachten kunnen veroorzaken. Dit gebeurd met moderne computer apparatuur om accurate data te verzamelen. Aan de hand van de data wordt een behandelplan opgesteld, waarbij in het begin de interval tussen behandelingen korter zal zijn en gaandeweg zullen de intevallen tussen de behandelingen groter worden zodat uiteindelijk de patiënt klachtenvrij is.

Specifieke lichamelijke klachten

Een chiropractor heeft een verregaande opleiding achter de rug dat nagenoeg gelijk staat kwa intensiteit en complexiteit aan de opleiding geneeskunde. Zodoende kan een chiropractor veel betekenen voor mensen met specifieke klachten aan pols, nek, rug en gewrichten. Ook chronische aandoeningen zoals reuma, hernia en een whiplash zijn klachten die zeer goed te behandelen zijn. In de meeste gevallen maakt de chiropractor de pijn draaglijk, wat voor mensen al een enorme opluchting is!

Wanneer is het raadzaam een chiropractor te bezoeken?

Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende klachten in onze chiropractie praktijk. Herken je één van deze klachtenbeelden? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken in onze praktijken in Enschede of Alphen a/d Rijn. Pijn is altijd een reden om een afspraak te maken.

Zorgvergoedingen
De vergoedingen voor chiropractische behandelingen vallen onder alternatieve geneeswijzes. Dit betekent dat je vanuit je basis verzekering geen vergoeding krijgt. Het is daarom verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten die vergoeding biedt voor chiropractie. Op onze website vind je en vergoedingslijst per zorgverzekeraar.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier