FritPlaneet
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over een hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp wordt meestal gebruikt om de waterdruk op een gewenst niveau te brengen. Met andere woorden, een hydrofoorpomp verbetert het debiet van het water. Om de juiste druk op de eindpunten te bereiken, haalt een hydrofoorpomp water uit de bron en brengt het onder druk. Tussen de waterbron en eindpunten zoals kranen en douches, dient een hydrofoorpomp als een hulpmiddel dat het water sneller laat stromen. Deze pompen zijn nuttig in verschillende situaties. Ze kunnen de benodigde hoge druk leveren. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van water bergopwaarts of door een hoog gebouw. Omdat sprinklers en hogedrukspuit systemen een hoge waterdruk nodig hebben om efficiënt te kunnen werken, kan ook een verhoging van de drukhoogte nodig zijn.

Enkele van de belangrijkste industriële toepassingen

Deze pompen worden op veel plaatsen gebruikt zoals in industriële omgevingen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in waterfiltratie-installaties door middel van omgekeerde osmose. In het proces van omgekeerde osmose wordt water onder druk door een semipermeabel membraan geperst om de overgrote meerderheid van de verontreinigende stoffen die in water worden aangetroffen, te verwijderen. Het wordt ook gebruikt om HVAC-ketels te voeden. In principe wordt de pomp gebruikt in elke commerciële procedure die een hoge vloeistofdruk vereist.

Eentraps versus meertraps pomp

Het aantal trappen dat een boosterpomp heeft, is een andere manier om het te categoriseren. Zowel een enkele fase als meerdere fasen zijn beschikbaar. Een eentraps centrifugaalpomp gebruikt één waaier die ronddraait op een as in een pomphuis om een ​​vloeistofstroom te creëren wanneer deze wordt aangedreven door een elektromotor. Het is een van de meest eenvoudige pomp ontwerpen op de markt en er zijn talloze ontwerp aanpassingen om te voldoen aan de bedrijfsbehoeften van toepassingen. Kort gezegd, eentraps of meertraps, zijn centrifugaalpompen die water uit een bron halen en door een waaier leiden om de waterdruk te verhogen. Het water komt er dan onder hoge druk uit via een uitlaat.