FritPlaneet
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het schoonmaken van een koelkast

Tips bij het schoonmaken van een koelkast

Een koelkast is een plek waar etenswaren worden bewaard en om die reden is het belangrijk dat het regelmatig wordt schoongemaakt. Veel mensen vergeten dit en kunnen daardoor een voedselvergiftiging oplopen. Ook bestaat er de kans dat er eerder onderdelen kapotgaan in de koelkast, als het niet goed wordt schoongehouden. Ben je benieuwd hoe je het beste de koelkast kunt schoonmaken? Lees dan verder en kom erachter!

 

Uitpakken 

Om te beginnen moet je de hele koelkast uitschakelen en de producten eruit halen. Laat de koelkast vervolgens op kamer tempratuur komen. In de winter kun je de producten uit de koelkast buiten bewaren en in de zomer kun je ze in koeltassen stoppen. Vervolgens kun je alle bakken en lades uit de koelkast halen.

 

Poetsen 

Om de koelkast schoon te maken, gebruik je een sopje met afwasmiddel, groene zeep of een eetlepel soda. Soda is een goed schoonmaakmiddel om alles te ontsmetten. Als je de koelkast een frisse geur wilt geven, kun je het daarna nog een keer doen met een beetje afwasmiddel. Als je hiermee klaar bent, poets je de koelkast na met water en maak je het droog met een schone doek. 

 

Bestel onderdelen gemakkelijk online!

Nu je weet hoe je het beste de koelkast schoon kunt maken, kun je aan de slag gaan. Het is belangrijk om het een keer in de in de drie maanden grondig te doen. Op deze manier loop je minder snel een voedselvergiftiging op en voorkom je dat onderdelen kapotgaan. Is er een onderdeel kapot in de koelkast? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. In veel gevallen kun je zelf het kapotte onderdeel vervangen. Neem een kijkje op de website van Fixpart en bestel de koelkast onderdelen die je nodig hebt! 

 

https://fixpart.be/