FritPlaneet
Image default
Cadeau

Rubik’s Cube Mods


We presenteren onder uw aandacht wijzigingen van de Rubiks kubus, waarvan er een groot aantal zijn gemaakt.

Het Cube Speed ​​Championship van Ekabu Rubik vindt plaats op vrijdag 5 juli om 19.00 uur in Titanic Cinema in Greenwich. Drie winnaars – prijzen! Breng de blokjes alstublieft mee. Leer, train!

Mini-versie van Rubik’s Cube – dezelfde 6 kleuren aan 6 zijden, maar aan elke kant zijn er geen 9 kubussen, zoals in de Rubik’s Cube 3×3, maar slechts 4.
Ondanks de schijnbare eenvoud en een aanzienlijk kleiner aantal combinaties (iets meer dan 3,5 miljoen), zal deze puzzel, zonder een speciaal algoritme te kennen, niet eenvoudig in elkaar te zetten zijn.
Montagetechnieken en vaardigheden zijn hetzelfde als bij het samenstellen van een 3×3 Rubik’s Cube, maar er worden verschillende algoritmen en assemblageschema’s gebruikt. Het proces van het samenstellen van een 2×2 Rubik’s Cube is vergelijkbaar met het proces van het samenstellen van de laatste laag van een 3×3 Rubik’s Cube.
Kubusmeester 4х4х4

Een kubus voor puzzelmeesters, voor degenen die met succes de klassieke kubus hebben aangepakt en de sensatie van de overwinning hebben verworven. Naarmate de dimensie groter wordt, verschijnen er nieuwe formules en trekt de kubus meer belangstelling en aandacht.
Kubus Professor 5x5x5

Heeft geen commentaar nodig – een kubus voor FANS en grote puzzelliefhebbers. De puzzel is een voortzetting van de blokjes 3x3x3 en 4x4x4. Heeft de meest complexe reeks formules en patronen.
Piramide

Beroemde mechanische puzzel met 4 zijden in verschillende kleuren. Het doel is om alle elementen van dezelfde kleur aan één kant te verzamelen. De piramide is een geometrisch lichaam van een tetraëder. Net als de Rubik’s Cube bestaat hij uit elementen die, wanneer de vlakken worden geroteerd, van aangezicht tot aangezicht kunnen worden gemengd, alleen de rol van kubussen wordt hier gespeeld door kleine tetraëders, waarvan een grote tetraëder is samengesteld. In feite is dit een aangepaste versie van de Rubik’s Cube, maar de montage vereist andere algoritmen, de beweging van de spelelementen – 14 kleine analogen van de piramide komen voor rond assen die niet haaks op elkaar staan, zoals in de Rubik’s Cube.
In 1972 bedacht en assembleerde Uwe Meffert, een Duitser naar nationaliteit, speelgoed in de buurt van Rubik’s Cube – een tetraëder, in de USSR bekend als de Moldavische piramide (in 1981, onafhankelijk van Meffert, werd de piramide uitgevonden door de Chisinau-ingenieur A.A. Ordynets). Meffert heeft verschillende puzzelvoorbeelden gemaakt. Tijdens het spelen ontdekte hij dat de puzzel kalmeert, helpt bij het verlichten van nerveuze spanning. Toen Mefferts interesse in het speelgoed opdroogde, vergat hij zijn uitvinding, en alleen het fenomenale succes van de Rubik’s Cube deed Meffert zich de piramide herinneren en patenteerde zijn speelgoed.

breinbrekers

https://breinbrekers.be/

Gerelateerde artikelen

20 interessante feiten over de Rubiks kubus