FritPlaneet
Image default
Woning en Tuin

Met een ergonomisch gamebureau win je elke match!

Call of Duty, Fortnite of toch FIFA? Anno 2020 zijn er erg veel games beschikbaar die je kunt spelen op meerdere platformen. Zo zijn er PC-games, Playstation games en games voor de Xbox.

Allemaal zaken die onder de fanatieke gamer allang bekend zijn! Een aspect van het gamen waar veel mensen echter nog weinig aandacht aan besteden is het meubilair. Waar er in het bedrijfsleven sterk gefocust wordt op ergonomisch meubilair is dit bij het gamen nog niet het geval. Dit is vreemd, aangezien fanatieke gamers over het algemeen meer tijd zittend doorbrengen dat de gemiddelde werknemer. Het is daarom belangrijk om over voldoende informatie te beschikken op dit gebied.

Daarom geven wij jou in dit artikel handige informatie over ergonomische gameopstellingen, de voordelen hiervan en waarom ze van jou een echte pro-gamer maken.

Gaming is booming

Voordat we ingaan op je gaming set-up is het handig en leuk om eerst wat algemene informatie te weten over de game industrie. Zoals de titel al aangeeft is gamen anno 2020 erg populair. Kijk maar eens hoeveel games er momenteel op Bol staan!

Wereldwijd zijn er op dit moment ongeveer 2 miljard gamers actief. Dit is een gigantisch aantal, helemaal als je het vergelijkt met de Nederlandse bevolking van slechts 17,2 miljoen inwoners.

Vreemd is dit niet, gamen is namelijk erg leuk en leerzaam. Hiernaast kan het eigenlijk overal en kan je gemakkelijk samenspelen met je vrienden. Vooral het samenspelen met vrienden is erg populair in deze tijd, je moet wat als je in lock down zit door het coronavirus.

Ook in Nederland wordt er veel gegamed. Zes op de tien mannen/jongens tussen de leeftijden 15 en 30 jaar oud gamen gemiddeld 2 tot 6 uur per week. Daarnaast is 1 op de 10 uit deze groep zelfs verslaafd aan gamen! Zij spelen gemakkelijk meer dan 30 uur per week.

Qua consolekeuze is gamen op de computer nog steeds het populairst, ruim 56% van de ondervraagden geeft aan de voorkeur te geven aan PC. Op plek twee staat gamen op een console zoals de Playstation, deze groep ondervraagden is goed voor ruim 53%. De laatste en snelst groeiende groep gamers is die op de smartphone. Gamen op je smartphone wordt steeds populairder, denk hierbij aan leuke games zoals Angybirds. Maar ook games zoals Call of Duty worden veel gespeeld op mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet.

Gamen zit anno 2020 dus in een vogelvlucht. Indien jij zelf veel gamet weet je hoe oncomfortabel een standaard bureau en bureaustoel worden na enkele uurtjes fanatiek Call of Duty. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een goede gaming set-up. 

Kies voor een goed ergonomisch gamebureau

Als je dus veel gamet is het fijn om een goed gamebureau aan te schaffen. Hiermee zal je voordeel behalen op gamers die geen gamebureau hebben. Aangezien een dergelijk bureau door en vóór gamers is ontworpen. Maar wat maakt van een bureau nu een echt gamebureau?

Allereerst is een gamebureau vaak een stuk breder dan een normaal bureau. Hierdoor kan je gemakkelijk je hardware kwijt zonder dat je ruimte tekortkomt. Veel gamers maken bijvoorbeeld gebruik van twee of zelfs drie beeldschermen, op een breed bureau kan je deze gemakkelijk plaatsen. Verder is het erg handig als een gaming bureau in hoogte verstelbaar is. Op deze manier kan je de hoogte gemakkelijk aanpassen aan jouw voorkeur. Je zal merken dat je door het instellen van de juiste hoogte comfortabeler en langer kunt gamen.

Naast de bovengenoemde zaken bevat een gamebureau nog enkele voordelen ten opzichte van een standaard bureau. Zo zijn de opslagmogelijkheden vaak uitgebreider. Erg handig dus voor het opbergen van al jouw verschillende games, controllers en andere toebehoren.

Ook bevat een goed gamebureau een kabelgoot voor het efficiënt wegwerken van alle snoeren en kabels. Tot slot is het design van een gamebureau afgestemd op een ideale koeling van jouw pc of console. Denk hierbij aan een goede ventilatie om oververhitting tijdens een intensieve game sessie te voorkomen. Ook maakt het afgestemde design jouw gamebureau natuurlijk de mooiste!

Kies voor een computertafel als alternatief

Indien je geen ruimte hebt of gewoonweg geen fan bent van gamebureaus dan kan een normale computertafel uitkomst bieden. Een computertafel is speciaal ontworpen om jou computer op te plaatsen en daarnaast al je spullen te kunnen opbergen.

Een computertafel beschikt ook vaak over een uitschuifbaar platform waarop je een toetsenbord kunt plaatsen. Op deze manier kan je van een klein ruimtebesparend bureau toch een volwaardig voelende computertafel maken.

Een computertafel is echter niet zo geschikt voor gamen als een echt gamebureau. Er zitten namelijk enkele belangrijke verschillen tussen. Zo is een gamebureau ontworpen om gemakkelijk al je hardware en toebehoren op te kunnen plaatsen, een computer tafel is dit niet.

Ook is een computertafel vaak erg klein waar een gamebureau meestal erg breed is. Je kunt je dus voorstellen dat het plaatsen van 3 beeldschermen op een computertafel een lastige klus is.

Hiernaast is een computertafel vaak niet in hoogte verstelbaar waar dit bij een gamebureau wel mogelijk is. Kortom is een computertafel dus een goed alternatief. Ben je echter een fanatieke gamer dan zal je waarschijnlijk enkel genoegen nemen met een ergonomisch gamingbureau.

Een juiste gamestoel is minstens zo belangrijk!

Naast het juiste bureau is ook een juiste stoel om in te gamen van levensbelang. Jij als gamer weet immers als geen andere hoe je soms de tijd kunt verliezen. Je kijkt op de klok en opeens is het avond, terwijl je om 12 uur in de middag bent begonnen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het hebben van een comfortabele ergonomische gamestoel erg belangrijk is! Misschien nog wel belangrijk dan een goed gamebureau. Indien je van plan bent om een gamestoel aan te schaffen is het handig om op de volgende punten te letten:

  • Kies voor een stevige en robuuste stoel

  • Kies voor een in hoogte verstelbare stoel

  • Kies voor een stoel die zowel naar voren als naar achter gekanteld kan worden

  • Bespaar niet op de prijs, ook hier geldt dat goedkoop vaak duurkoop is

Indien je rekening houdt met de hierboven genoemde zaken zal je altijd het juiste gamebureau en de juiste gamestoel uitkiezen. Jij zal voortaan dus alleen nog maar potjes Call of Duty of FIFA winnen!