FritPlaneet
Image default
Financieel

Je hebt Autoschade.

Je hebt autoschade; wat nu?

Na een autoverzekering berekenen of simuleren heb je een keuze kunnen maken. Je kiest voor een bepaalde aanbieder en bepaalt maandelijks de premie. Al hoop je natuurlijk nooit van de verzekering gebruik te hoeven maken. Een ongeluk of ongeval met de auto wil je niet. Helaas kan het je overkomen. Je zette de verwarming zachter of las snel een berichtje van een vriend of familielid. Voordat je het weet, reageer je te laat en bevind je je in een ongeval. Maar wat nu?

 

Tip bij autoschade

Tijdens een autoverzekering berekenen of simuleren heb je er wellicht niet aan gedacht, maar wat doe je als je autoschade hebt? Het is handig als je al eens de voorwaarden van je autoverzekering gelezen hebt. In ieder geval kun je de schade melden bij je autoverzekeraar. Als de schade klein is, kan het verstandiger zijn de kosten zelf te betalen vanwege de bonus-malusladder. In alle andere gevallen dien je bij je autoverzekeraar te zijn. Afhankelijk van de voorwaarden moet je de schade zelf verhalen bij de verzekeraar van de veroorzaker.

 

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je bewijs verzamelt. Vraag getuigen op papier te zetten wat zij hebben gezien. Maak foto’s zodat alle partijen zich aan de waarheid houden. Dit is ook verstandig als je de schade onderling regelt. Ook dit is een oplossing in geval van een ongeluk of ongeval, maar zet wederom alles op papier. Noteer de hoogte van de schade en dat het gaat om finale kwijting. Zet onderaan elk je handtekening zodat je achteraf niets meer bij elkaar vorderen kunt.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier