FritPlaneet
Image default
Zorg

Anonimiteit is gewaarborgd bij Bloemenhove

Meisjes en vrouwen die in Nederland wonen en ongewenst zwanger zijn, kunnen terecht bij Bloemenhove voor abortus. De abortus kosten zijn voor rekening van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Stel je volledige anonimiteit op prijs? Dat kan. Let wel, dit geldt voor zwangerschapsafbrekingen in de Bloemenhove kliniek. In algemene ziekenhuizen gelden andere regels.

Allereerst moet je daar het eigen risico betalen. Daarnaast is de behandeling niet anoniem. Ben je woonachtig in het buitenland? Je bent welkom bij Bloemenhove, maar je moet vooraf de rekening betalen. Bloemenhove biedt meer dan professionele hulp bij ongewenste zwangerschappen. Je kunt er aankloppen voor advies op het gebied van anticonceptie. Een van de opties is het plaatsen van een spiraaltje. De tarieven voor deze behandeling vind je online. In sommige gevallen wordt het één en ander vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Vragen en antwoorden over abortus

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt, voordat je daadwerkelijk naar een abortus kliniek stapt. Hier vind je een aantal antwoorden op veel gestelde vragen. Wordt er rekening gehouden met mijn privacy? Jazeker. Zonder overleg worden nooit gegevens verstrekt aan derden. Wat voor soort verdoving krijg ik? Je hebt de keuze uit sedatie of plaatselijke verdoving bij een zwangerschap tot 17 weken.

Vanaf 18 weken krijg je standaard een sedatie. Hoe lang duurt de ingreep? Bij zwangerschappen tot 17 weken mag je dezelfde dag -na ongeveer 5 tot 6 uur- weer naar huis. Meisjes en vrouwen die langer dan 17 weken zwanger zijn, moeten rekenen op een verblijf van 8 à 10 uur in de kliniek. Is er een wachtlijst? In principe is binnen een week een plek voor je te regelen.

Houd wel rekening met de vijf dagen verplichte bedenktijd. Ik ben minderjarig, is toestemming van mijn ouders echt noodzakelijk? Ben je 15 jaar of jonger, dan is dit verplicht. Vanaf 16 jaar niet. Hopelijk zijn een aantal van jouw vragen beantwoord. Zit je nog met bepaalde zaken, neem gerust contact op met Bloemenhove via telefoonnummer +31 (0)23 528 98 90.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Hoe blijf je gezond en fit? Tips van de chiropractor!

Online een urn kopen