FritPlaneet
Image default
Zorg

Hoe blijf je gezond en fit? Tips van de chiropractor!

Fit en gezond blijven door de ogen van de chiropractor

Je zult het waarschijnlijk al tig keer voorbij zien komen, maar desondanks blijft de boodschap met tips en adviezen van menig forums, blogs, vlogs en social media niet bij iedereen even goed hangen. Het gevaar is dat we tijdelijk een gezond eet- en leefpatroon erop nahouden en daarna weer terugvallen in ons oude routine. We kunnen dit veranderen en wel met de volgende tips, geschreven vanuit het perspectief van een chiropractor.

5 Tips om je lijf goed te verzorgen

Omdat er zó veel keuze is in gezond én ongezond voedsel geven we 5 basistips mee die van wezenlijk onderdeel zijn voor een goede gezondheid én die goed toepasbaar zijn in je dagelijkse leven.

1. Sla een ontbijt niet over

Het ontbijt is het eerste maaltijd na een lange nacht slapen. Je lichaam is een machine die goed op gang moet komen en daarvoor heeft het energie nodig. Door een goed ontbijt te eten komen je darmen en spijsvertering op gang. Bovendien zorgt een goed ontbijt ervoor dat je later op de dag niet ongezonde tussendoortjes gaat eten.

2. Drink voldoende water

Water bevordert de spijsvertering en zorgt ervoor dat je gif- en afvalstoffen uit je systeem kunt krijgen. Het advies is om ca. 1,5 tot 2 liter water drinkt per dag. Dat lijkt veel, maar kun je erg makkelijk aankomen. Schenk bijv. in plaats van frisdrank water in je glas. Loop wat vaker naar de waterreservoir op kantoor in plaats van de koffiemachine en neem ’s ochtends nog een extra glas water bij het ontbijt.

3. Neem de tijd…. eet rustig en geniet

In deze tijd waar alles maar snel en gehaast moet, vergeten we om de tijd te nemen voor onszelf. Als we gehaast moeten leven gaan we gehaast eten. En dat is slecht. Het is een goed voor je lichaam om langzaam en rustig eten in kleine porties. Volgens velen hét geheim is van een slank en gezond leven. Dus eet rustig en kauw langzaam en geniet bewust van iedere hap.

4. Gevarieerd eten

De basis van gezond eten is simpel. Eet gewoon gevarieerd! Om de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen is het goed om zoveel mogelijk verschillende vitamines, mineralen, vetten en vezels binnen te krijgen. Hoe doe je dat? Check de website van het voedingscentrum met nuttige tips of gebruik de schijf van 5 als leidraad.

5. Beweeg! Sporten of bewegen is altijd goed.

Als de we de hele dag ons lichaam volstoppen met energie, dan moet daar iets mee gebeuren. Overtollige energie wordt omgezet in vet en dat wil je voorkomen. Ga daarom bewegen door bijvoorbeeld na het eten een wandeling te maken. Of wordt lid van een sportvereniging en probeer minimaal 2 keer per week , minimaal een half uur, te sporten. Bewegen zorgt ervoor dat je lichaam blijft functioneren en je lichaam op een goede manier aan het werk wordt gezet.

Breng niet alleen balans in je leven, maar ook in je lichaam

Chiropractie behoort tot de geneeswijzes, waarbij wordt gekeken naar dis-balans compensatiegedrag in het lichaam. Het menselijk lichaam is een uiterst complex en intelligent organisme en kan zich dusdanig compenseren en herstellen, zodat je er zo min mogelijk last van hebt.Toch zijn er grenzen. Wanneer de ruggengraat bijv. voor een lange periode onjuist wordt belast, zal dit gevolgen hebben voor de rest van het systeem. Probeer daarom altijd goed te luisteren naar de signalen van je lichaam. Rugpijn, een ongeluk of whiplash of een zwangerschap kunnen een aanleiding zijn om je lichaam eens te laten checken door een chiropractor.

Wil je meer weten over de voordelen van een chiropractische behandeling? Neem dan contact op met Chiropractisch Centrum in Enschede of Alphen a/d Rijn.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier