FritPlaneet
Image default
Banen en opleidingen

Werkloosheid bij afgestudeerden

 

Het is aan de cijfers te zien: er is een enorme misverstand tussen werkzoekenden en werkgevers die maar geen werknemers kunnen vinden. Bert Boone van arbeidscoachingbureau De Werkplekarchitecten legt uit wat er aan gedaan kan worden om het complicatie op te lossen. “Onze vacatures krijgen wij niet ingevuld”, klagen recruiters. “wij kunnen geen werk vinden”, zeuren werklozen. Beide partijen hebben hierin gelijk. Unizo laat weten dat maar liefst 59, 7 procent van de belgische firma’s hun vacatures moeilijk ingevuld krijgen.

Ondertussen zijn er meer dan 213.000 niet-werkende werkzoekenden. Hoe kan dat eigenlijk? “als iemand al een tijdje geen werk heeft, wordt de schuld op diegene zelf gestoken. Dat is vaak niet terecht”, beweert Bert 

Boone, dagelijks voorzitter van arbeidscoachingbureau De Werkplekarchitecten. “Bij schoolverlaters zeker. Zij doen vaak hun uiterste best om werk te vinden. Maar pas afgestudeerden zijn niet sterk genoeg om mee te draaien in de arbeidsmarkt. Op de werkvloer loopt het meestal helemaal anders dan op school. ”

 

Werk zoeken

https://www.vindazo.be/

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over nima marketing

Studentenjob augustus

Adviseur Korte Keten en Landbouwverbreding