FritPlaneet
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn moedervlekken?

Iedereen heeft wel een paar moedervlekken. De een wat meer dan de ander. Moedervlekken komen in verschillende maten en tinten voor. Terwijl bij de een donkere bolle vlekken zichtbaar zijn, heeft de ander een vlakke moedervlek met een lichtbruine kleur. Deze pigmentvlekken kunnen op het gehele lichaam voorkomen. Iedere mens heeft tussen de 10 en 20 moedervlekken op zijn/haar huid.

Waar komen moedervlekken vandaan?

Moedervlekken ontstaan door opeenhopingen van pigment in de huid. Deze moedervlekken ontstaan door verschillende factoren. Het hebben van moedervlekken kan iets erfelijk zijn. Daarnaast telt de mate waarin iemand zonlicht over zich heeft laten stralen een rol. Verder speelt het huidtype die je hebt ook een rol bij het hebben/krijgen van moedervlekken.

Gevaar van zonne- en UV-stralingen

Er wordt vanuit gegaan dat de zon dus een oorzaak kan zijn van de moedervlekken. Hierdoor is het handig dat je overmatige blootstelling aan de zon probeert te vermijden. De zonnebank heeft ook negatieve gevolgen voor je huid. Het is bewezen dat de kunstmatige UV-straling voor moedervlekken op je huid kan zorgen. Het vermijden van de zonnebank is dan ook een optie om niet nog meer moedervlekken te krijgen.

   

Last van moedervlekken: wanhoop niet

Wanneer het je niet is gelukt om te voorkomen dat je moedervlekken krijgt dan is er nog geen reden om de hoop op een mooie egale huid te verliezen. Dermatologen hebben tegenwoordig voor een crème gezorgd die pigmentvlekken doen ontkleuren. Dus wees niet getreurd, mocht je last hebben van je moedervlekken. Een geschikte crème dat als een van de beste uit de test is gekomen is de Skinlight crème. Deze crème is niet alleen online verkrijgbaar maar ook bij beautysalons, massagesalons, et cetera.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier