FritPlaneet
Electronica en Computers

Papier net zo belangrijk als de printer

3D By Flow is een campagne gestart om een 3D printer in de markt te introduceren die draagbaar is voor de consument. Deze printer kan naast de standaarddingen ook zacht materiaal uitprinten zoals bijvoorbeeld chocola of iets dergelijks. Dit bedrijf wil door middel van een crowdfunding actie ruim 50,000 euro ophalen om de productie van deze specifieke printer van start te kunnen laten gaan.

In totaal heeft deze bijzondere printer de beschikking over twee verschillende printermonden, een voor standaard plasticfilament en een voor zachtere materalen, zoals chocola. De printermonden klikken zich vast met een speciale magneet, waardoor de vervanging hiervan een stuk minder tijd en geld kost. De software herkent automatisch welke printermond is aangesloten. De printer is volgens 3D By Flow ook geschikt voor printtechnieken onder hoge temperaturen, zoals met nylon en metalen. Het bedrijf is op dit idee gekomen doordat de normale printers enorm lastig te bedienen zijn en tevens vaak te groot zijn. De printer van dit bedrijf valt juist op door zijn unieke compactheid in combinatie met geweldige productspecificaties. Als het bedrijf voldoende geld binnen haalt kan het zich verder ontwikkelen met uiteindelijke doel om het product natuurlijk op de markt te krijgen.

Vooralsnog moeten we het gewoon nog even doen met de normale hot foil printer en de welbekende kabel printer. Ook niet erg natuurlijk want je kunt er gewoon mee printen, maar het is toch allemaal net wat minder dan de printer die het bedrijf 3D By Flow op de markt wilt gaan introduceren. Het is een kwestie van tijd en natuurlijk geld voordat dit gaat gebeuren, persoonlijk kan ik er in ieder geval niet meer op wachten. Wat zal het toch uniek zijn, een 3D printer die je altijd en overal mee naar toe kunt nemen wanneer je maar wilt dat willen we toch allemaal?

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier