FritPlaneet
Image default
Kinderen

Leuke kapstokhaken voor in jouw woning

Ben je net verhuisd of heb je zelf een mooi huis laten bouwen? Dan komt altijd een leuk iets naar voren, namelijk, het huis inrichten. Veel mensen vinden dat een hele leuke bezigheid. Dat komt omdat je op dat moment je fantasie er flink op los kunt gooien. Welke spullen ga je gebruiken voor je wooninrichting, heb je speciale kleuren in gedachte en speciale wensen?

Als je eenmaal de kleur van de muren hebt bedacht, de kleur en stijl van de meubels hebt uitgekozen en een mooie bijpassende vloer hebt uitgezocht, dan wordt het tijd om ook aan de kleinere accessoires te denken. Eén van die accessoires zijn bijvoorbeeld de kapstokken. Ga je die in de hal hangen of in de bijkeuken? Wat vind je mooi en is er ook plek voor? En wat voor kapstok gaat het worden? Wordt het een groot exemplaar? Of kies je bewust voor losse kapstokhaken die je netjes op een rij of juist wat speels ophangt aan jouw gestucte wand? Met een mooie wit of lichtgrijs gestucte muur kun je natuurlijk alle kanten op. Veel mensen kiezen op dit moment voor mat zwarte wandhaken. Een goede keus omdat deze kleur natuurlijk heel mooi afsteekt op een lichtere muur. Maar je hoeft natuurlijk niet per sé voor een hele strakke look te gaan. Je kunt ook gerust een wat brocantere sfeer creëeren door wat brocante wandhaakjes aan de muur te hangen.

Waar je wel op moet letten is het feit of de kapstokhaak stevig genoeg is om datgene te dragen waar jij het voor bedoelt hebt. Is de wandhaak dus specifiek bedoelt voor het ophangen van jassen? Vergeet dan niet dat winterjassen vaak groot en zwaar zijn en dat de kapstokhaak dus wel krachtig genoeg is om dit te tillen. Voor kinderen zijn er ook hele leuke wandhaken te kopen. Een kinderkapstok is eigenlijk wel een musthave voor ouders met kleine kinderen. Ze zijn nog te klein om de jas aan de hoge kapstok te hangen. Maar als die losslingerende jasjes her en der, dat wil je natuurlijk ook niet mee maken. Voor kinderen kun je dus beter kiezen voor leuke kinderkapstokken en die hang je dan op een lagere hoogte zodat ze er goed bij kunnen. Kapstokhaken vind je onder andere in bouwmarkten en in diverse online winkels.