Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat ongeveer 15 % van de gehele luistertijd via online radio verloopt. In de toekomst zal dit percentage alleen maar positief toenemen, dit komt voornamelijk omdat enkele grote telecom bedrijven gratis internet verbindingen gaan verschaffen op een aantal plaatsen in Nederland. Radio beluisteren zal dus in de toekomst op een geheel andere wijze gaan gebeuren, er zal veel meer via internet afgespeeld worden dan dat er nog via een officiële ‘radio’ via de traditionele manier naar de radio wordt geluisterd.

In het verleden maakte nog geen 10 % gebruik van internet radio, dit is nu ruim gestegen met 50 %, het streamen van radio zenders is dan ook echt iets van de huidige tijd en wordt daarom ook steeds populairder onder inwoners van ons land. Experts geven dan ook unaniem aan dat we ons als bevolking kunnen opmaken voor een ware verandering van gedrag onder de beluisteraars van radio.

Het gebruik van de mobiele telefoon in de auto wordt ook steeds populairder niet alleen om je eigen muziek af te spelen maar ook om simpel en snel te kunnen switchen van radiozender. Radioguide is hier dan dus een  ideale website voor, op deze website krijg je toegang tot bijna alle radiostations over de gehele wereld. Mis je misschien nog jou favoriete radio station?? Meldt dit dan direct bij de redactie en zij zullen ervoor zorgen dat jou radiostation wordt toegevoegd tussen alle andere bestaande stations.

De verwachting is dus dat internet radio op de langere termijn de gewone radio zal gaan verstoten, maar de traditionele manier van radio luisteren zal voorlopig nog wel blijven bestaan. De verwachting is dat de huidige tieners als zij oud zijn niet meer naar de gewone radio luisteren maar eigenlijk alleen nog maar gebruik zullen maken van een mobiele telefoon om muziek te kunnen luisteren.

 

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier