FritPlaneet
Image default
Aanbiedingen

matrashoes vs matrasbeschermer: wat is het verschil?

Matrashoes vs. Matrasbeschermer: Wat is het verschil?

De wereld van de slaap kan ingewikkeld zijn. De terminologie – matrashoes, matrasbeschermer, kan allemaal veel zijn om door te sorteren.

Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een matrasbeschermer? Een matrashoes en een matrasbeschermer zijn in wezen dezelfde dingen; de termen zijn onderling verwisselbaar. Een matrasbeschermer of -hoes is ontworpen om te fungeren als een beschermende barrière tegen gemorste vloeistoffen, bacteriën en sommige allergenen.

We investeren veel in onze matras, en we willen dat hij lang meegaat. De meesten van ons verwachten minstens tien jaar op een matras te slapen.

In die tijd kan er veel met onze matras gebeuren. Hier zijn een paar feiten over een matrasbeschermer of -hoes die nuttig voor u kunnen zijn om te weten.
Wat is het doel van een matrasbeschermer of -hoes?
Hoewel een stofzuiger kan worden gebruikt om een matras schoon te maken, is het zeer moeilijk om de meeste standaard matrassen volledig schoon te maken. Een matrasbeschermer is een effectieve en betaalbare manier om uw matras te beschermen en ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat.
Hij beschermt tegen vlekken, morsen, vuil, huisstofmijt en andere allergenen. Een goede matrasbeschermer zou praktisch onopgemerkt moeten blijven voor de persoon die erop slaapt. Hij mag het gevoel van het bed op geen enkele manier veranderen.

Waarom investeren in een matrasbeschermer?

Als we slapen, zijn we in la-la-land en zijn we ons misschien niet bewust van wat er om ons heen gebeurt. Maar er zijn een aantal zeer legitieme redenen om ons beddengoed te beschermen:

Volwassenen produceren ongeveer 100 liter zweet per jaar als ze slapen. Dat komt overeen met 26 gallon, of iets minder dan twee vaten bier.
De meesten van ons hebben hun matras minstens tien jaar. Als je een matras hebt van 7 jaar oud, slaap je met ongeveer 16 miljoen bacteriën.
Ditzelfde matras dat je al zeven jaar hebt, kan tot 1,5 miljoen huisstofmijten verzamelen. Deze stofmijten leven, poepen en vermenigvuldigen zich op uw matras.
Gezien alle uren die we 365 dagen per jaar in ons bed doorbrengen, is het van cruciaal belang om voor uw bed en uw gezondheid te zorgen. Een matrasbeschermer beschermt u en uw partner tegen schadelijke chemicaliën, bacteriën, huisstofmijt en andere geniepige beestjes.
Huisstofmijt, hoewel onzichtbaar voor het menselijk oog en minder dan een millimeter lang, gedijt goed in warme, vochtige klimaten (zoals uw bed). Ze zijn een van de meest voorkomende allergenen waar mensen last van hebben. Hun uitwerpselen en lichamen kunnen ’s nachts leiden tot verstopte neus, een loopneus, hoesten, jeukende huid, keel, ogen, neus en astma.
Een matrasbeschermer kan hypoallergeen zijn en de symptomen van astma, eczeem en ernstige allergieën helpen verminderen.
Matrasbeschermers zijn een van de belangrijkste accessoires die u kunt hebben als het gaat om de bescherming van het oppervlak waarop u slaapt. Ze verhogen niet alleen de levensduur van uw matras, maar ze zijn ook uiterst betaalbaar en beschermen u tegen uw matras.

Wat zijn de voordelen van een matrasbeschermer?

Een matrasbeschermer beschermt uw matras.
Het menselijk lichaam verliest een halve liter water gedurende acht uur slaap. Waar gaat dat allemaal heen? Een deel verdampt in de atmosfeer, maar het meeste komt rechtstreeks in uw matras terecht. We produceren ook dode huidcellen. Er zijn nog andere dingen die op uw matras gebeuren die natte plekken veroorzaken. Dit alles kan door uw lakens heen in uw matras terechtkomen.
Een matrasbeschermer beschermt de garantie.
Met een matrasbeschermer wordt de levensduur van uw matras beschermd tegen vlekken, vloeistoffen, morsen, nachtelijk zweten en een te hoge luchtvochtigheid. Al deze zaken zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige schade aan de matras. Iets simpels als morsen kan uw garantie ongeldig maken.
Een matrasbeschermer is betaalbaar.
Een matrasbeschermer is gemakkelijk te wassen.
De meeste matrasbeschermers kunnen gemakkelijk in de wasmachine met uw lakens en slopen.
Een matrasbeschermer is licht van gewicht.
Kan een matrasbeschermer gebruikt worden in plaats van hoeslakens?
Matrasbeschermers passen als een hoeslaken en kunnen de boven- en zijkanten van uw matras bedekken of uw matras volledig omsluiten. Een hoeslaken is ontworpen om u een zacht oppervlak te geven om op te slapen, terwijl een matrasbeschermer ontworpen is om uw matras te beschermen. Direct slapen op een matrasbeschermer is niet zo comfortabel als slapen op een hoeslaken.

Is een Matrasbeschermer Waterdicht?

Matrasbescherming is er in twee vormen en is meestal een waterdichte hoes die ofwel de bovenste laag van de matras beschermt of de hele matras omhult voor volledige bescherming.

Het feit dat een matrasbeschermer waterdicht is, kan ook een nadeel zijn omdat de matras hierdoor lawaaierig wordt. Het waterdichte materiaal produceert luide, knisperende, plastic geluiden wanneer u op de matras slaapt of beweegt. Door een hoeslaken over de matrasbeschermer te leggen, wordt het lawaai echter meestal een stuk minder.

Van welk materiaal is een matrasbeschermer gemaakt?

Matrasbeschermers zijn gemaakt van waterafstotende materialen die voor een aanzienlijke luchtstroom en ademend vermogen zorgen. Naast de conventionele natuurlijke stoffen zijn er in de loop der jaren nieuwe vormen van synthetische beschermers verschenen, waaronder traagschuim en spacer-stoffen. Deze zijn duurder dan conventionele beschermers, maar bieden de voordelen van drukverlaging en, in het geval van de laatste, de mogelijkheid om te worden gewassen.

matrasbeschermer

https://www.wonen.nl/slaapkamer/matras/een-matrasbeschermer-kopen-waar-let-je-op