FritPlaneet
Image default
Alarmsysteem

Hoe uw mobiele telefoon te beveiligen voor persoonlijke veiligheid

Hoe uw mobiele telefoon te beveiligen voor persoonlijke veiligheid

Met mobiele beveiligingsoplossingen kunt u thuisapparaten op afstand beheren, bedienen en openen vanuit uw handpalm. Hoewel dit onzinnig handig kan zijn, betekent dit ook dat er een ongekende hoeveelheid persoonlijke gegevens wordt opgeslagen in onze telefoons.

Als de verkeerde persoon toegang heeft tot deze gegevens, kan dit uw persoonlijke veiligheid in gevaar brengen. Hier is een hypothese: een gewetenloze persoon herstelt een kwijtgeraakte telefoon met weinig beveiligingsmaatregelen op zijn plaats. Die persoon gebruikt uw GPS-geschiedenis om uw thuisadres op te halen, naar uw woonplaats te rijden en meldt zich vervolgens aan bij uw automatiserings-app om deuren te ontgrendelen of monitoringsystemen te deactiveren. Die persoon is nu in je huis.

Wij van slotenmaker Rotterdam leren u hieronder hoe u uw mobiele telefoon op de juiste manier beveiligt om te voorkomen dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen.

Vergrendel uw telefoon en apps

Schakel toegangscodes in voor toegang tot zowel uw apparaat als alle toepassingen die gevoelige persoonlijke gegevens kunnen bevatten (bijvoorbeeld bankieren, systemen voor huisbeveiliging / automatisering, e-mail, sociale netwerken, enz.). Door beide beveiligd te hebben, is er een extra beschermingslaag voor uw persoonlijke informatie als iemand de toegangscode van uw telefoon kraakt.

Kies indien mogelijk voor langere wachtwoorden met verschillende hoofd- en kleine letters, cijfers en symbolen. Gebruik hetzelfde wachtwoord niet voor meerdere aanmeldingen. Een wachtwoordbeheersysteem kan alle wachtwoorden bijhouden.

Om de toegang verder te beperken, configureert u de telefooninstellingen zodanig dat gegevens worden gewist als er te veel mislukte aanmeldingspogingen op een rij zijn en profiteert u van biometrische functies zoals thumbprint en gezichtsherkenning.

Wees voorzichtig met wat u downloadt

Apps van derden kunnen uw telefoon openen voor kwetsbaarheden, omdat ze niet altijd worden gescreend op beveiliging. Download alleen apps van vertrouwde bronnen. Over het algemeen betekent dit de Apple App Store en Google Play, die beide apps screenen voor elementaire beveiligingsfuncties.

Voordat je een app download, lees je de kleine lettertjes. Begrijp waar u de app toegang toe verleent (bijvoorbeeld camera’s, gps, foto’s, enz.) En of die rechten nodig zijn. Als u vindt dat een bepaalde app te agressief is, kiest u een andere app.

Na het downloaden houdt u apps bij. Upgrades bevatten meestal beveiligingspatches die uw apparaat beschermen. De meeste apparaten maken automatische downloads van app-upgrades mogelijk – een handige functie om uw apparaat up-to-date te houden.

 

Meld u af bij alle apps als u deze niet gebruikt en u hebt een toegangscode nodig om opnieuw in te loggen.

Blijf uit de buurt van openbare wifi

Openbare wifi en hotspots in restaurants, hotels, luchthavens en andere locaties met veel verkeer zijn niet veilig. Gebruik ze niet om toegang te krijgen tot persoonlijke of gevoelige gegevens. Het wordt ook aanbevolen om automatische verbindingen met deze netwerken uit te schakelen, zodat u niet onbewust verbinding maakt met een onbetrouwbare bron.

Kies in plaats van openbare wifi voor een virtueel particulier netwerk (VPN). VPN’s kunnen worden gedownload in app-winkels en bieden een veiligere manier om onderweg verbinding te maken.

Wis apparaten als ze verloren gaan of gedoneerd worden

Met Remote-wipe-mogelijkheden kunt u gegevens verwijderen als uw telefoon kwijtraakt of wordt gestolen. Dit helpt om waardevolle informatie uit de verkeerde handen te houden. U wilt ook regelmatig een back-up van gegevens naar de cloud of uw bureaublad maken. Op deze manier verliest u geen informatie als een veeg is vereist.

Wis apparaten voordat ze worden verkocht of gerecycled. In deze gevallen voert u een fabrieksreset uit en controleert u vervolgens of er geen slepende gegevens overblijven.

Bescherm gevoelige gegevens

Als uw telefoon dit standaard niet doet, schakelt u opslagcodering in. Versleuteling helpt ervoor te zorgen dat de gegevens die op uw telefoon zijn opgeslagen onleesbaar zijn zonder wachtwoordverificatie.

Overweeg andere kleinere manieren om de hoeveelheid persoonlijk identificeerbare informatie die op uw telefoon is opgeslagen te beperken. U wilt bijvoorbeeld een openbare locatie in de buurt opslaan in de gps van uw telefoon versus uw werkelijke adres voor ’thuis’, een aantal geografische locaties uitschakelen die in de telefoon zijn gevonden of gerelateerde apps uitschakelen die aan uw locatie zijn gekoppeld.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Gerelateerde artikelen

Lockpicks.nl