Als je ouder wordt, merk je vroeg of laat dat je lichaam zwakker wordt en je steeds meer dingen minder goed zelf kunt doen. Het wordt lastig om een fles open te maken omdat de kracht in je handen afneemt, bepaalde handelingen worden steeds tijdrovender en het lukt je soms niet meer om iets te doen wat je vroeger altijd met gemak deed. Gelukkig zijn er heel veel hulpmiddelen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ouderen, zieken en gehandicapten zich nog zoveel mogelijk zelf kunnen redden. Een voorbeeld is de bedtafel: een speciale tafel voor het bed. 

Een bedtafel in verschillende soorten en maten 

Een bedtafel is een speciale tafel, die is ontworpen voor mensen die langere tijd in bed moeten doorbrengen en daarom bepaalde handelingen in bed moeten uitvoeren, waarbij een oppervlak nodig is. Een bedtafel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om op te eten, lezen, schrijven of om een spelletje op te doen. Een bedtafel kan klein uitgevoerd zijn, deze variant wordt vaak gebruikt als er niet een groot oppervlak nodig is. Maar er zijn ook grotere varianten die het mogelijk maken meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Ook is het mogelijk een bedtafel met of zonder wielen te kiezen. Het is afhankelijk van de tijd die er iedere dag in bed wordt doorgebracht en wat de persoon nog kan doen, welke bedtafel het meest geschikt is.  

Diverse hulpmiddelen  

Bedtafels zijn een goed voorbeeld van handige hulpmiddelen, die het leven voor een persoon dat niet alle handelingen meer normaal kan uitvoeren, een stuk gemakkelijker maken. Er zijn echter nog heel wat andere soorten hulpmiddelen in andere categorieën die ook erg handig zijn. Denk aan hulpmiddelen bij het verplaatsen, eten, aankleden, wassen en uitvoeren van huishoudelijke taken. Deze middelen kunnen ervoor zorgen dat iemand een stuk meer zelfstandig kan doen. 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier