FritPlaneet
Image default
Industrie

De vele voordelen van een PET fles

Een PET fles heeft veel voordelen. Het is makkelijk te vormen onder verhitting, zodat het gebruikt kan worden in veel toepassingen. Dit is ook een belangrijk voordeel voor recycling. Daarnaast zijn ze licht en onbreekbaar. PET staat voor polyethyleentereftalaat, een polyester kunststof. De meest welbekende toepassing is die voor frisdrankflessen van bijvoorbeeld Coca-Cola en Fanta. De verhitting van het materiaal wordt gedaan op basis van blow molding. Denk hierbij aan glasblazen en u heeft het idee te pakken. Ook hierbij wordt een mal gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de PET fles in elke denkbare vorm ‘gegoten’ kan worden.

Is een PET fles wel veilig?

Ja, het is zeker veilig. Het moet namelijk voldoen aan zeer strenge eisen, zeker als er medicinale middeltjes, drank of voeding in zit. Kwaliteitscontroles liggen daaraan ten grondslag, waarbij zelfs de wanddikte van belang is. Een partij die op deze manier te werk gaat is PET Power. Zij maken PET flessen voor de voedingsmiddelen-, geneesmiddelen- en cosmetica-industrieën. Het is daar ook mogelijk om miljoenen flessen tegelijk af te nemen. Een extra voordeel bij deze partij is dat zij de fles ook van een label kunnen voorzien en u kunt zelf de dop kiezen. Zelfs een print is mogelijk.

Optie: steriel geproduceerd en opgeleverd

Doordat de kwaliteit en hygiëne zo belangrijk is, kunnen deze flessen steriel geproduceerd en opgeleverd worden. PET Power heeft een steriele ruimte die stof- en bacterievrij is. Dit kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn in de geneesmiddelenindustrie. Zijn er toch nog enkele bacteriën die het overleven? Dan worden deze nog vernietigd met gammastraling in een cleanroom.

Liever eigen specificaties?

Dat kan ook. Bij dit bedrijf kunt u er ook voor kiezen om uw eigen specificaties en eisen te stellen. Ook deze flessen worden gecontroleerd op de eisen die u stelt in verband met de hygiëne en veiligheid. Lijkt het niet te voldoen aan de eisen? Dan wordt het eerst handmatig gecontroleerd en meteen verholpen.