Wanneer je echt verslaafd bent aan chocolade moet je er altijd goed om denken. Het lekkere zoete snoepje is altijd lastig om vanaf te blijven. Een beetje snoepen mag natuurlijk, maar zorg wel voor een goede mondverzorging.

Een aantal weken geleden vertelde mijn vriendelijke en belangstellende tandarts dat ik toch wat te veel chocolade en andere lekkere zoete snoepjes neem. Vooral ’s avonds op de bank nog even een stukje chocolade na het avondeten. Gewoon voor de smaak. Voor de lekker zoals we noemen.  

Zorg dat je geen angst hebt voor de tandarts

Het is natuurlijk belangrijk om goed te blijven poetsen. Maar ook speelt er toch wel een klein beetje angst voor de tandarts. Ik blijk niet de enige. Maar liefst 40% van de Nederlandse bevolking is toch wel bang voor de tandarts. Maar ook zo’n 800.000 mensen gaan door angst helemaal niet naar de tandarts. Toch is het wel goed om regelmatig een bezoekje te brengen. Zo eens per half jaar. Zo had ik onlangs dus een klein gaatje. Toch geen fijn gevoel. Maar gelukkig waren we er op tijd bij. Voortaan dus toch maar wat meer oppassen. Maar de angst voor de tandarts komt toch ook wel ergens vandaan. Iemand die je namelijk niet kent die wat in je mond aan het doen is, is geen prettig idee. Bovendien heb je op dit moment weinig invloed en dus controle. Althans, zo lijkt het.

Maar er is ook goed nieuws!

Maar er is gelukkig ook goed nieuws voor mensen die wat angst ervaren. Uit onderzoek is namelijk een nieuwe bacteriestam ontdekt in Florida. Deze bacteriestam met de naam ‘A12’ zorgt er vaak voor dat de streptococcus mutans wordt uitgeschakeld en bemoeilijkt de kans op groeien. Dit is een goed teken doordat de tandplak zo wordt geremd. De tandplak is een verzameling van slechte bacteriën en kan op die manier worden tegengegaan. Misschien wordt de ‘A12’ op termijn wel beschikbaargesteld als tablet. Waardoor de kans op gaatjes dus nog verder zal worden verkleind. Ik durf nog niet te spreken over dat gaatjes onmogelijk zijn. Zo nu en dan kun je dan alsnog de zoetekauw uithangen en je daarover iets minder zorgen maken šŸ™‚

Minder vaak naar de tandarts

Een ander voordeel hiervan is dat je minder vaak naar de tandarts moet voor de noodzakelijke bezoekjes. Maar enkel voor de periodieke controle van de tandarts. Ook het gebit blijft in een betere conditie. Maar tot wanneer deze wonderpilletjes misschien ooit op de markt komen, moeten we goed om ons eigen gebit denken. Je moet bijvoorbeeld goed blijven poeten.

De tandarts is meestal geen uitje waar je naar uitkijkt, maar de bezoekjes zijn vaak kort. Dat is dan wel weer fijn.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier